Julskinka av vildsvin

vrenavilt_vildsvinsskinka

Så här gör vi: Alternativ 1. Ugnsbakad i hel vacuumpåse Lägg skinkan i obruten förpackning, (nästan) i en eldfast form med lite vatten i botten. Stick hål på toppen och stick i en termometer. Ställ in ugnen på 90-100 grader. Kör skinkan i 1 timme/kilo eller tills du har en innertemperatur på 62 – 65 … Läs mer


Extra öppet första advent!

Vrena Vilt 2020 - FB-post #1

Den första adventshelgen har vi utökade öppettider. Både lördag och söndag kl 11-15. Vi bjuder på smakprov av vår goda julskinka på vildsvin.  I butiken har vi dukat upp allt kött som hör julen till. Vi har både färsk och fryst rimmad julskinka. Från denna helg kommer vi att sälja vår jullåda (fryst). En god … Läs mer


Butiken håller öppet

viltivrena

Det viktigaste för oss är att prioritera våra kunders och medarbetares hälsa och säkerhet. Vi tar bara in en kundgrupp i taget till butiken. Väntande kunder får njuta av vår fina omgivning på gården. Unna dig och dina närmaste en riktigt god middag i helgen. Varför inte en härlig söndagsmiddag med stek och lämpliga tillbehör?! … Läs mer


Häng med på Vilda Sörmland!

VILDA SÖRMLAND_2020_Bildspel

Sörmland har en fantastisk natur med mörka skogar och öppna fält. Alldeles runt hörnet finns vildsvin, hjortar, lingonbuskar, svamp och ätbara växter som du knappt visste fanns!  Första veckan i november, varje år, öppnar Matklustrets medlemmar dörren till det vilda skafferiet med allt som skogen och naturen bjuder. Runt om i Sörmland hittar du sörmländska … Läs mer


Nu behöver vi goda middagar och tända ljus!

IMG_4853

Nu är det den där tiden på året då vi behöver laga riktigt goda middagar och sitta länge vid bordet med tända ljus 🍽🕯 Får det lov att var lite vildsvinsfile? Här serverar vi den med en fyllning av sidfläsk, champinjoner, schalottenlök, vitlök och tranbär. Tillsammans med en jordärtskocksgratäng, rostade tomater och en god sås. Hela … Läs mer


Nu erbjuder vi färskt kött av alla sorter!

farskt_viltkott

Första veckan den här hösten som vi har hela sortimentet färskt i butiken. Älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, vildsvin, and och fasan.  Välkommen till butiken!


Vildsvinsfilé med fyllning

IMG_4836

Lägg ett snitt längs hela filén, alltså på längden. Se upp så du inte skär igenom den helt. Bryt isär filén så att den blir platt och krydda den med salt och svartpeppar. Jag tycker det räcker så, men för den kreativa kocken öppnar sig här olika möjligheter med att fylla filén med godsaker, t.ex. bacon … Läs mer


På måndag börjar det!

algjakt

Min tideräkning har alltid varit före eller efter älgjakten och på måndag är det äntligen dags igen! Men min förhoppning att möta en älg är mycket lågt ställda. Därför köper vi in älgkött från Norrland, för älgkött måste vi ha i butiken! /Christer


Äntligen börjar jakten på riktigt!

aptitrundan_host (kopia 2)

Första oktober är en högtidsdag för oss jägare. Vi får äntligen släppa loss våra hundar för en friare jakt. Många motionsdagar för både hundar och jägarna är nu bakom oss för nu börjat den riktiga jakten. Andra måndagen i oktober startar älgjakten och alla kronhjortar blir lovliga. Detta betyder även att arbetet i slakteriet nu börjar … Läs mer


Burgardressing ala Vilt i Vrena

Burgardressing ala Vilt i Vrena

Vi har fått så mycket beröm för vår dressing som vi serverar till viltburgarna – tack det gör oss glada när ni ger oss feedback 🙏 Vi delar så klart med oss av receptet. Tag en del majonnäs och en del crème fraiche Blanda i lite rödvinsvinäger, eventuellt en skvätt vatten (beroende på hur tjock du vill … Läs mer