Tack för en fantastisk julhelg!

VrenaVilt_vinter

Jag hoppas att vildsvinsjulskinkan smakade lika bra som vår. Vi går nu in i slutspurten av jaktåret och har för närvarande väldigt mycket vilt inne i våra produktionslinjer. För er som gillar allt vårt kött eller har svårt att bestämma er passar våra viltlådor perfekt. Dem är till hälften fyllda med köttfärs och grytbitar medan andra hälften … Läs mer


Julskinka av vildsvin

vrenavilt_vildsvinsskinka

Så här gör vi: Alternativ 1. Ugnsbakad i hel vacuumpåse Lägg skinkan i obruten förpackning, (nästan) i en eldfast form med lite vatten i botten. Stick hål på toppen och stick i en termometer. Ställ in ugnen på 90-100 grader. Kör skinkan i 1 timme/kilo eller tills du har en innertemperatur på 62 – 65 … Läs mer


Vi är nu i full produktion med alla viltslag!

alg

Utöver älg från Norrland har vi kompletterat och utökat sortimentet med Norrländska delikatesser såsom Björn, Ren, Tjäder, Orre och Ripa samt rökt Älghjärta. Viltsalamin och den lufttorkade Vildsvinsskinkan har vi fått fram igen efter branden.


Äntligen är jakten igång!

alggryta_viltivrena

Den första oktober fick vi släppa hundarna för första gången i höst. Efter en smygstart startade älgjakten på riktigt i måndags. Vi jägare har några spännande dagar framför oss och hoppas förstås på jaktlycka. För säkerhetskull har vi älg från Norrland i butiken. Vi ser fram emot att kunna göra goda älggrytor.


Tack för helgen

Fresh venison with red wine on forester lodge

Ett stort tack till alla som besökte oss på Aptitrundan! Vi hade väldigt rolig och uppskattar antalet till över tusen personer över hela helgen. Ni är alla varmt välkomna tillbaka. Nu har det färska älgköttet från Norrland kommit. Vi har även färsk kron- och dovhjort, vildsvin och färska ändbröst. 


Hornbärande dovhjortar lovliga för jakt

viltivrena_burgare_vrenadagen

Ett stort tack till alla er som besökte oss på Vrenadagen! Vi hade kring femhundra personer här som åt Viltburgare, handlade och hade en skön stund i solen. Nu har jakten ökat i omfattning igen och fr.o.m. 1 september blev hornbärande dovhjortar lovliga för jakt. Det betyder att vi på fredag och lördag har färskt … Läs mer


Äntligen råbocks-premiär

rabockspremiar

Den 16 augusti är en ”helig” dag för oss jägare. Råbockpremiären är startskottet för jaktåret och vi kan då jaga hornbärande rådjur men även kronhind och kronkalv. Detta betyder också att du kan köpa färskt rådjursstek med mera på fredag i vår gårdsbutik, men även vildsvin förstås. I våra frysar hittar du även älg, kronhjort … Läs mer


Vrenadagen den 1 september

hamburger

Nu på lördag, den 1 september, är det Vrenadagen! Vi grillar och säljer viltburgare 150 g för 50 kr/st och dricka 20 kr/st. Gårdsbutiken är öppen som vanligt. Lär mer om alla aktiviteter på Vrenadagens Facebooksida. Varmt välkomna till Vrena!


Vi byter korvproducent

IMG_1502

Inte för att Mälarchark är dåliga, tvärtom så tackar jag för ett mycket gott samarbete under 10 år. Wadstens Kött och Chark tar över produktionen för de har presenterat en mycket bra helhetslösning för oss. Vi känner oss trygga med  Wadstens Kött och Chark som en duktig leverantör av rökt kött. De har under 5-6 … Läs mer


Vrenadagen 1 september kl 10-15

vrenavilt_exterior

Välkommen att besöka Vrenadagen lördagen den 1 september kl 10.00-15.00 Öppet hus i hela Vrena. Passa på att gå runt och bekanta dig med Vrenas föreningar, företag och andra attraktioner.  Hos oss kan ni köpa grillade 150 grams-viltburgare för 50 kr. DAGENS PROGRAM: SKOLGÅRDEN: 10.00 KANONSALUT – VRENADAGEN STARTAR BRANDSTATIONEN: 11.15 + 13.45, VISNING AV … Läs mer