Välkommen på Aptitrundan Vår!

Aptitrundan_Vår_Karta

Gör din egen rundtur bland mathantverkare, kaféer och restauranger och njut av ett vårigt och försomrigt Sörmland. Passa på att bekanta dig med nya producenter och gårdsbutiker bland sommarens alla besöksmål i Sörmland.  Lördagen den 25:e och söndagen den 26:e maj slår hela matklustret upp dörrarna. I Vrena kan du besöka Vrena Boutique, Vrena Grönt … Läs mer


Extra öppet i påsk

vrena_skylt

Skärtorsdagen kl 10-18.00 Långfredagen kl 10-18.00  Påskafton kl 11-15.00


I Vrena hjälps vi åt!

vrena_boutique

Jag åker på semester, vilket innebär att gårdsbutiken är stängd den 8-9 mars och 15-16 mars. Men inte vill jag att du ska stå utan viltkött för det! Om du förbeställer köttet minst två dagar i förskott så kan du, under dessa datum, hämta ut dina varor i Vrena Boutique. Sortimentet hittar du här https://www.vrenaviltslakteri.se/sortiment/ … Läs mer


Förra veckan nådde vi gränsen för 2000 följare på vår Facebooksida!

vrenavilt_2000_small

Vi tycker det är jättekul att ni är så många som vill följa oss där! För att fira det har vi tagit fram ett erbjudande för dem första tjugo som besöker vår butik under fredag och lördag. Mer information hittar du på vår Facebooksida.   Vår gårdsbutik har öppet alla fredagar 10-18.00 och lördagar 11-15.00. Varmt välkomna … Läs mer


Tack för en fantastisk julhelg!

VrenaVilt_vinter

Jag hoppas att vildsvinsjulskinkan smakade lika bra som vår. Vi går nu in i slutspurten av jaktåret och har för närvarande väldigt mycket vilt inne i våra produktionslinjer. För er som gillar allt vårt kött eller har svårt att bestämma er passar våra viltlådor perfekt. Dem är till hälften fyllda med köttfärs och grytbitar medan andra hälften … Läs mer


Julskinka av vildsvin

vrenavilt_vildsvinsskinka

Så här gör vi: Alternativ 1. Ugnsbakad i hel vacuumpåse Lägg skinkan i obruten förpackning, (nästan) i en eldfast form med lite vatten i botten. Stick hål på toppen och stick i en termometer. Ställ in ugnen på 90-100 grader. Kör skinkan i 1 timme/kilo eller tills du har en innertemperatur på 62 – 65 … Läs mer


Vi är nu i full produktion med alla viltslag!

alg

Utöver älg från Norrland har vi kompletterat och utökat sortimentet med Norrländska delikatesser såsom Björn, Ren, Tjäder, Orre och Ripa samt rökt Älghjärta. Viltsalamin och den lufttorkade Vildsvinsskinkan har vi fått fram igen efter branden.


Äntligen är jakten igång!

alggryta_viltivrena

Den första oktober fick vi släppa hundarna för första gången i höst. Efter en smygstart startade älgjakten på riktigt i måndags. Vi jägare har några spännande dagar framför oss och hoppas förstås på jaktlycka. För säkerhetskull har vi älg från Norrland i butiken. Vi ser fram emot att kunna göra goda älggrytor.


Tack för helgen

Fresh venison with red wine on forester lodge

Ett stort tack till alla som besökte oss på Aptitrundan! Vi hade väldigt rolig och uppskattar antalet till över tusen personer över hela helgen. Ni är alla varmt välkomna tillbaka. Nu har det färska älgköttet från Norrland kommit. Vi har även färsk kron- och dovhjort, vildsvin och färska ändbröst. 


Hornbärande dovhjortar lovliga för jakt

viltivrena_burgare_vrenadagen

Ett stort tack till alla er som besökte oss på Vrenadagen! Vi hade kring femhundra personer här som åt Viltburgare, handlade och hade en skön stund i solen. Nu har jakten ökat i omfattning igen och fr.o.m. 1 september blev hornbärande dovhjortar lovliga för jakt. Det betyder att vi på fredag och lördag har färskt … Läs mer