Pannbiff med karamelliserad rödlök

Kött av vilt är genomgående mycket magert, smör och grädde är viktiga ingredienser för att lyckas med matlagningen. Köttfärs av vilt är smakrikt och behöver bara kryddas med salt och peppar. 

Pannbiffsmet:
5-6 hg köttfärs
1 dl skorpmjöl eller 2 kokta potatisar
3 dl mjölk eller grädde
1 ägg
1 msk lök finhackad och smörfräst
Salt och vitpeppar

Låt skorpmjölet svälla i en del av vätskan eller mosa potatisen.

Blanda smeten väl och tillsätt vätskan så du får en smidig köttfärssmet. Krydda med lök, salt och peppar. Gör pannbiffar och stek i panna med mycket smör. 

Vi älskar stekt lök till pannbiffen. Gärna rödlök. Skiva löken och stek i varm panna med mycket smör och en skvätt sirap på slutet för fin färg och karamelliserad ton. Ta ur löken och häll i en skvätt grädde och lite buljong eller fond så får du en fin skysås. Servera med kokt potatis. 

Smaklig måltid!