Blir det Ingrids goda köttbullar till middag?

Kött av vilt är genomgående mycket magert, smör och grädde är viktiga ingredienser för att lyckas med matlagningen. Köttfärs av vilt är smakrikt och behöver bara kryddas med salt och peppar. Här är Ingrids recept på fantastiskt goda köttbullar. 

5-6 hg köttfärs
1 dl skorpmjöl eller 2 kokta potatisar
3 dl mjölk eller grädde
1 ägg
1 msk lök finhackad och smörfräst
Salt och vitpeppar
Valfritt: en nypa socker eller sirap – ger en fin stekyta och en mild smak av sötma

Låt skorpmjölet svälla i en del av vätskan eller mosa potatisen.

Blanda smeten väl och tillsätt vätskan så du får en smidig köttfärssmet. Krydda med lök, salt och peppar och gärna en skvätt sirap. Rulla en köttbulle och PROVSTEK för avsmakning. Behöver du lägga till något eller lyckades du på första försöket?

Smaklig måltid!