Lufttorkad skinka

Jag och min fru Ingrid har rest en hel del i södra Europa genom åren. På våra resor tycker vi om att spela golf men främst dricka och äta gott. Maten ligger oss varmast om hjärtat och det finns mycket och god mat att välja på. Det som jag fascineras mest utav är dess fantastiska lufttorkade skinkor och hela lår. Där finns alla kvaliteter och priser, de har t.om. butiker med bara skinkor.

Lufttorkad skinka tycker jag är gott i en tapas, olika smörgåsar och givetvis i sallader. På vår senaste resa åt vi en fantastisk bifftomatsallad som var varvad med skinka, kryddad med salt, peppar och förstås en god olivolja. Vi tror även att en god mozzarella hade passat bra till.

På Vilt i Vrena lufttorkar vi våra skinkor utan ben, vilket underlättar när skinkan ska skäras i tunna skivor. Vi lufttorkar även dovhjort, vilket gör den mörkare i köttet och ger den mycket smak. Prova gärna!

Vår gårdsbutik har öppet alla fredagar 9-19.00. Varmt välkomna och förbeställ gärna!

/Christer