Frigående spansk gris

viltivrena_spanskrestaurangVi var och åt på en spansk restaurang i veckan och därifrån fick jag med mig en matidé som jag gärna ville ta med mig hem. Jag beställde en grillad grisfilé från en frigående spansk gris uppfödd på ekollon. Receptet fungerar givetvis lika bra med svenskt vildsvin. Filén grillades i den stora öppna spisen i restaurangen och var uppskuren i längdriktningen till 75%, 3 gånger och uppfläkt så den blev nästan platt. Grisen kryddades med salt, kryddpeppar och en god grillolja.

Till detta serverades pommes frites och en mycket smakrik sås med vitlök, tomat och olivolja. Pröva!

Vi har extra öppet under våffeldagen (25/3 11.00-15.00), skärtorsdagen (29/3 9-19.00) och långfredagen (30/3 9-19.00). Vår gårdsbutik har öppet alla fredagar 9-19.00.

Varmt välkomna och förbeställ gärna!