Vrenakorven av falutyp

Idag vill jag presentera en ny korv – Vrenakorven av falutyp!

Vrenakorven av falutyp är en mycket god, köttrik viltkorv som du kan använda i de rätterna som du vanligtvis använder Falukorv till. Tänk på att den höga kötthalten och det magra viltköttet inte får stekas för hårt. Vi helsteker gärna Vrenakorven i ugnen och då gör vi ett snitt i korven på längden, bryter isär korven och fyller den med hackad lök, senap, ketchup och färska tomater. På det slår vi en rejäl skvätt grädde (eller gräddmjölk som du vispar in ketchup i) och täcker med gratängost. Vi bakar av den i ugnen på 200 grader i drygt 25 min och serverar med kokt potatis.

Passa på att handla för 500 kr så får du ett paket vildsvinsköttfärs (värde cirka 60 kr) eller om du handlar för 1000 kr så får du 1 kg vildsvinsgrytbitar (värde cirka 120 kr). Vår gårdsbutik har öppet alla fredagar 9-19.00. Varmt välkomna och förbeställ gärna!

/Christer och Pontus