Viltkött som snabbmat

vilt-snabbmat

Jag köpte en påse färdig potatisgratäng som tar 20 minuter i ugnen och jag tycker att PEKA är bäst.
En liten rostbiff 3,5 hg, (2 personer) som jag stekte färdigt i stekpannan på 10 minuter. Jag dukade och gjorde sallad och så satt vi och åt efter 20 minuter. Vilken festlig måltid det blev!

Så här gjorde jag:
Extra vitlök i potatisgratängen och en god västerbottenost på toppen.
Köttet var rumstempererat och jag sköljer alltid av det med kallt vatten och torkar torrt. Salt och peppar förstås. Het stekpanna med smör och matolja. Bryn köttet runt om till fin färg. Därefter drar jag av den tjockbottnade stekpannan från värmen och slår på en rejäl skvätt grädde och lägger på ett lock. Grädden sänker temperaturen i stekpannan och ger en fin skysås till potatisgratängen och köttet.

Smaklig måltid!

/Christer