Veckans middagstips fick jag tillaga själv, med extra lök så klart!

wilhelm-gunkel-y4Yf84W-DKc-unsplash

Jag sitter och läser Svensk Jakt nr 4 2020. I det här numret så tipsar Stefan Ekengren om många goda vilt-rätter, och jag rekommenderar hans bok ”Husman”.

Jag blir sugen på pannbiff med lök och lägger in en beställning till köket (läs Ingrid, frugan) och får till svar att det kan du gör själv. Jag går tillbaka till våran ”matbibel” Stora kokboken och gör en grundsats av köttfärs som jag skrev om i förra veckan, men i stället för köttbullar så blir det lite pannbiff. När jag bryner pannbiffarna så lägger jag på ena sida en hel lökring och så vänder jag på pannbiffen, se upp så den inte fastnar i stekpannan, stek i mycket smör och lite olja.

Jag vill ha mycket lök, gärna rödlök som jag skivar och bryner. Jag vill gärna ha löken al dente, lite fastare i konsistensen, lite kryddad med sirap för att skapa en fin färg och en god smak. Och jag bryner med mycket smör i het panna.

Tag upp löken slå på lite grädde och lite buljong till en skysås och servera med kokt potatis.