Det blev en lyckad start med ”lördagsöppet” och ”Grillådan”!

viltivrena_dukning

Efter vi stängt butiken i fredags så firade jag och min fru att det var fredag med en vildsvinsfilé på 400 g. Först skalade jag potatis och la i kokande vatten. Därefter snittade jag upp filén i 3 längsgående snitt, utan att skära igenom helt och kryddade med salt och peppar. Efter det stekte jag filén i olja och mycket smör tills dess att den hade fått fin färg. Jag drog sedan ned värmen på plattan, slog på en rejäl skvätt grädde och lade på ett lock. När potatisen var klar, var även filén det. Tog inte mer än 25 minuter att tillaga och blev väldigt gott!

Vildsvinsfilé går att köpa separat eller i sällskap av 1 kg vildsvinsytterfilé, 4 st 150g viltburgare, 4 st 100g hjortburgare, 5 st chorizo och 5 st viltgrillare i vår grillåda. Har du provat vildsvinsfilén?

/Christer