Trettondagshelg

Nu är det den sista storhelgen för denna gång och varför inte en riktig ”Vild Trettondagshelg”. Jag föreslår en entré med lite småplock av vilt, t.ex. And- och Fasankorv, Ölkorv och Salami.

Till förrätt så rekommenderar jag en toast med rökt And och en ”röra” med Hjortronsylt och Crème fraiche (cirka 2 msk. till en burk) och lite garnityr med tomat och sallad.

Till varmrätt föreslår jag ett långsamt stekt innanlår av hjort, gärna i gryta med vår viltfond och rotgrönsaker. Tag upp steken vid en innertemperatur på max 55 grader, låt vila i folie medan du reducera ner kvarvarande vätska och där har du en mycket fin bas till en god gräddsås. Servera med kokt potatis och stekta kantareller.

Något sött till dessert och drycker efter behag.

Den här veckan (vecka 1) har vår gårdsbutik öppet onsdag och torsdag mellan 10-17 och på fredag mellan 9-19. Varmt välkomna!

/Christer och Pontus

vrenavilt_chark