Rostbiff av dovhjortsinnanlår, potatissallad och picklad rödlök

Tips på god middag som med fördel förbereds 😋🍽

Så här gjorde vi (Ingrid):
Sätt ugnen på 150 grader.
Dovhjortsinnanlår, salt och peppar samt dijonsenap.
Krydda steken med salt och peppar. Badda ganska rikligt med senap runt hela steken. (Steken skall ej brynas.)
Sätt en köttermometer i den tjockaste biten av köttet och in i ugnen. 52 grader för dig som vill ha den rosa, 56-58 grader för mer genomstekt. När innertemperaturen är ok stängde vi av ugnen och ställde upp ugnsluckan med en rejäl springa så köttet fick vila i ugnen. Låt kallna och skiva tunt samma dag som den ska ätas.

Gör din egen färskpotatissallad, eller så här gjorde vi: skivad kokt färskpotatis ej för tunna skivor, rädisor, ruccolasallad vi ljummade på salladen i mikron och slog över mycket varm brynt smör.

Picklad rödlök var fantastiskt gott som tillbehör. 1,2,3 lag, inlagd några dagar tidigare.