Vår hjortskav är från fransyskan på Dovhjort. Så här lagar vi en riktigt god hjortskavsgryta:
Ta 5-6 hg hjortskav, bryn i het stekgryta med smör och lite olja. Se till och dela sönder köttet när du bryner det.
Krydda med viltfond och låt sjuda i cirka 10 minuter, provsmaka.
Fräs upp en finhackad lök och svamp i en stekpanna. Vi tog kastanjechampinjoner men det fungerar med vilken svamp som helst. Kantareller skulle så klart vara extra gott och lyxigt.
Mortla några enbär och ha i köttet. Häll över löken och svampen och 3-4 dl grädde.
Smaksätt med 1 msk dijonsenap, 2 msk lingonsylt, salt och svartpeppar. Smaka av.
Red av grytan om du vill ha en tjockare konsistens.
Serveras med potatismos. Strössla över lite lingon och persilja. Smaklig måltid!
Vår gårdsbutik är öppen alla fredagar kl. 10.00-18.00 och lördagar kl. 11.00-15.00 året runt. Förbeställ gärna på christer@viltivrena.se
Se vårt sortiment av viltkött Det går bra att betala med kort och Swish hos oss.