Björn- och renstek i butiken

Vi har stor brist på älgkött i Sörmland och för att klara efterfrågan har vi köpt in älg från Jämtland och Lappland. Vi passade då på att även köpa in lite björn- och renstek.

I lördags överraskade vi våra gäster med att bjuda på en god grytstek på björn. Såhär tillagade vi björnen:

Stek björninnanlår (går lika bra med älg eller hjort) långsamt i en gryta. Bryn köttet i grytan med salt, peppar och med mycket smör så att du får fin färg runt om. Fyll grytan med rotgrönsaker, lök, morötter, rotselleri och palsternacka mm. Vi hade också i en burk av vår viltfond. Fyll på med vatten så att det precis täcker köttet. Låt köttet sjuda långsamt i grytan i cirka 3-4 timmar under lock. Lyft upp köttet och linda in det i folie. Sila av grönsakerna och reducera ner vätskan till hälften. Lägg gärna i nya grönsaker som får sjuda med. Gör en god gräddsås på spadet. Servera sedan med stekta kantareller och kokt potatis.

Passa på och handla viltkött i vår butik på fredag för nu har vi mycket viltkött av alla sorter. Handla för 500 kr så får du ett paket vildsvinsköttfärs (värde cirka 60 kr) eller om du handlar för 1000 kr så får du 1 kg vildsvinsgrytbitar (värde cirka 120 kr).

Vår gårdsbutik har öppet alla fredagar 9-19.00. Varmt välkomna och förbeställ gärna!

/Christer och Pontus

vrenavilt_rodlok