Älgfärsbiff med kantareller

Biffarna får en lite sötaktig, god smak av kantarellerna.
De utmärkt att frysa.

Tid: 40 min

Till 4 personer
500 g älgfärs
200 g kantareller
½ gul lök
1 msk + 2 msk smör
2 krm + ½ tsk salt
1 krm + 2 krm nymald svartpeppar
1 ägg
½ dl ostronsås
2 msk Maizena majsstärkelse
1 dl crème fraiche
1 tsk flingsalt

Senapssås
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
2 msk dijonsenap
½ grönsaksbuljongtärning
1 msk Maizena majsstärkelse

Tillbehör
200 g sockerärter
4 dl vildrismix
Hackad persilja

Gör så här
1. Ansa och finhacka kantarellerna. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i 1 msk smör tills all vätska kokat in. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Låt kallna.

2. Blanda färsen med ägg, ostronsås, majsstärkelse, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt crème fraiche och blanda väl. Rör ner svampfräset.

3. Forma färsen till 8 biffar. Stek biffarna i 2 msk smör på medelstark värme ca 5 min på varje sida.

4. Senapssås: Blanda grädde, vatten, senap och buljongtärning i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och vispa ner den i såsen. Låt koka upp.

5. Lägg upp biffarna och strö över flingsalt, servera med sås, kokta sockerärter, vildrismix och hackad persilja.

Smaklig måltid!

Se vår prislista och vägbeskrivning till butiken! Välkommen!

Recept av Erik Olofsson, Allt om Måltiden.